Blogmotivatie XnMe

In het eerste kwartaal van 2008 heeft de Heer ons geloof meer en meer teruggebracht tot de essentie van wat het moet zijn. Namelijk Christus en Zijn leven zichtbaar in ons.
Dit is de 'goede strijd' die we nu strijden en waarvoor ik bid, die standvastig te blijven strijden.

Naast mijn eerste en engelstalige blog http://image-of-christ.blogspot.com/ besloot ik in Februari 2009 tevens een nederlandstalige site omtrent dit onderwerp te starten, ter vertaling van de engelstalige stukken in het nederlands, voor nederlands publiek.
Blogs door mijzelf geschreven dragen de blogpseudoniem XnMe.

Thursday, 4 February 2010

Egocentrisme

 

 

Door Cam Thompson

--------------------------

 

 

Egocentrisme is moeilijk je vinger op te leggen. Schijn bedriegt hier vaak. Het doet van alles – echt van alles, zolang we het maar niet doen sterven. Het zal dansen en pronken en Katholisisme of andere Christelijke denominaties bevechten, of het Communisme, of het Modernisme bevechten. Het zal bidden en geven, zijn Bijbel onvermoeid lezen, knarsetandend de kerkelijke bijeenkomsten aflopen. Het zal preken en onderwijzen, zingen en grote projecten opstarten, en zich tot elke willekeurige beweging en broederschap voegen – zolang we het maar niet overgeven om eraan te sterven.

 

 


 No comments:

Post a Comment